Uncategorized

Greșeala omului de rând

Mi-am zis să abordez acest subiect după o conversație cu o prietenă bună. E un subiect vast, stiu asta dar nu vreau decât să scriu ce am acum în minte. Mi-am dat seama că oamenii uită cine sunt și mai ales ce ar trebui sa fie mult prea ușor. Avem alegerea în mâini și totuși ne purtăm de parcă totul ni s-a impus cu forța. Ce minciună nerușinată. Întotdeauna avem de ales.

Greșeala omului de rând este că vrea să râmână la acest statut, de om de rând. Nu vrea să evolueze. Pentru el e de ajuns să înnoate alături de ceilalți peștișori considerați normali, cei de aur trebuie îndepartați. Cica ei sunt considerați boala mării. Pentru el e de ajuns să crească ca toate celelalte buruieni, pe oriunde, neavând dorința de a cunoaște Stejarul adevarului căci precum zicea și marele nostru poet național „buruienile cresc pretutindeni pe când Stejarul doar unde-i pamânt bun”.

Toți sunteți Stejari mari și falnici. Asta sa nu uitați indiferent de locul în care vă aflați plantat. Samânța bună o aveți în voi. Îngrijiți-vă de ea cât mai bine. Cum? Pentru început, acceptați valorile adevărate, adevărații Stejari ai lumii, nu toate buruienile ce se usucă și rămân doar pleava din ele. Creșteți și vă înălțați până la cer, cât mai sus. Jos nu gasiți decât tristețe și nepăsare. Stați drepți și nici măcar să nu priviți spre deșertăciune.

Procesul de înălțare, de creștere nu este ușor… dimpotrivă e plin de gândaci ce vă vor dovora și vor avea chiar intenția și curajul de a ajunge pana la seva cea mai dulce din inima voastră. Să nu renunțați niciodată. Sunteți puternici și aveți comori de preț. Speranța e una dintre ele. Ea motivează alte virtuți valoroase. Dacă nu o aveți trebuie să o găsiți numaidecât. Uneori e de ajuns o singură strigare și va veni la tine ca un câine credincios. Să-i cânti un cântecel frumos și va crește alaturi de tine.

man-question-mistake

Un gând despre „Greșeala omului de rând

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.