Uncategorized

O lecție de politețe

În această dimineață am decis să lenevesc mai mult în pat. Nu pentru că aș fi vrut eu dar drăguța și mândra Răceală m-a cuprins în brațe și văd că a prins drag de mine. Pentru a mai trece timpul deschid telefonul și caut orbește ceva ce nu știu nici eu. De fapt gândul îmi zbura la ce să fac astăzi. Dacă să merg sau nu la facultate. Când mă „trezesc” descopăr că am intrat în memoria cardului și ochii îmi cad asupra unei notițe scrisă pe 13 Ianuarie 2016. Citesc și derulez filmul până în acea zi. O, dar ce dimineață frumoasă a fost. Mă gândeam încă de atunci să scriu acea întâlnire cu politețea dar probabil am uitat.

În notiță era scris în grabă așa:

Astăzi am înțeles rolul politeții. Am întâlnit un băiat în timp ce așteptam să cumpăr o cafea de la un automat din facultate. A fost extrem de politicos și asta m-a amuzat pe moment. După această întamplare, gândindu-mă la felul cum a vorbit, mi-am dat seama că de fapt mi-a plăcut. Sentimentul că am fost respectat, că am fost egali. Bravo lui, îi voi lua exemplul.

Nu mai este nevoie să povestesc cu de-amănuntul ce s-a întâmplat. Totul a pornit când nu știam cine este primul la rând. A fost ca în acele filme amuzante când doi oameni se invită reciproc și nici unul nu vrea să renunțe. Cred că am schimbat 3 replici de genul „după tine”, „nu, tu ai fost primul”, „dar insist, ai ajuns înaintea mea”, „eu nu mă grabesc, te rog”. Eu eram destul de amuzat, el destul de serios.

Politețea lui exagerată mi-a dat o stare de bine. Nu știu cine este acel băiat, nu îl cunosc dar  educația foarte bună și-a făcut intrarea. Jos pălăria.

3polcopy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.