Gînduri · Uncategorized

Ce înseamnă să fii descurcăreț

Astăzi viața mi-a dat iar șansa să văd cum arată un om descurcăreț în acțiune. Trecând peste toate detaliile ce nu-și au rostul, totul a început când trebuia să plătesc un electrician cu 70 lei. Problema era că eu aveam o bancnotă de 100 de lei iar omul nu avea să-mi dea rest 30 de lei. Ne-am decis să mergem la un magazin să schimbăm. Am luat banii și am deschis ușa primului magazin.

„Ne pare rău, nu avem dar vă putem schimba în 2 de 50 lei”.

Era ok și așa dar nu mulțumitor. Merg la o tonetă.

„Nu am.”.

Nu mai conta tonul și  grosolănia  femeii, eu voiam să schimb banii. Zic să merg la o farmacie. Ăștia sigur au bani. Cumpără săracii bătrâni medicamente cu sacoșele. Intru. Privirea fetei direct pe bancnotă.

„Îmi puteți schimba…”

„Nu avem.”

Fir-ar să fie! Cred că m-a văzut când am întrebat la tonetă. Ce să mai fac, unde să mă duc? Văd o florărie. Ce șanșe sunt să găsesc aici? Ăștia-s mai săraci ca mine. Întreb iar vânzătorul începe să rădă spunându-mi că e prea dimineață. Pesemne că nu a făcut încă nici o vânzare.

Electricianul se uită la ceas. Traversăm strada. Poate norocul dă peste noi pe zebră. Intru în alt magazin, de data asta mai mare. Întreb dar primesc același răspuns. „Nu avem!”. Ies afară din magazin parcă rușinat. Încerc să fac pe durul și îi zic că oamenii ăstia sunt săraci. Mă privește insistent cu tigara în gură, îmi cere banii și intră el în același magazin. După câteva minute iese cu o sticlă de Cola în mână și cu restul de 46 de lei. Zâmbește și îmi spune:

„Și zici că nu au, ha?” Am rămas cu gura căscată. Nu că ar fi fost o idee genială dar nu m-aș fi gândit la asta niciodată. Data viitoare știu ce să fac.

maze

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.