Gînduri

Când eternitatea umblă pe pământ

În urmă cu 127 de ani, Cel de Sus a luat o decizie pripită. Parfumurile cuvintelor rostite de un român L-au amețit cu totul. Dorința de a-l asculta pe acest om simplu și curat a crescut din ce în ce mai mult panâ când… într-o zi de iunie, 15 mai precis, s-a decis să-l recruteze în ceata Sa de poeți.

A fost prea lacom, prea avid iar dorința puternică de a-l avea alături a scăpat de sub control. Astfel, la numai 39 de tei , Mihai Eminescu a fost chemat. Nu a putut refuza. Eternitatea i-a promis că-i va lua locul pe pământ. A acceptat târgul și a plecat.

Nu am avut curajul niciodată să-l citesc pe Eminescu cum trebuie. Să-i citesc cu atenția cuvenită poeziile și tot ce ne-a lăsat. Am avut ocazia în liceu dar fiind mult prea crud la minte, nepăsarea și lipsa de educație culturală și patriotică (pentru că Eminescu și-a iubit țara ca pe propria mamă) m-a dus spre deznădejde, spre o împietrire a stării sufletești care spre bucuria mea, odată cu trecerea timpului și cu conștientizarea valorilor adevărate s-a extirpat.

Acum simt că nu pot să citesc oceanul de poezie lasat în urmă din cauza fricii. De frică că n-o să-l înțeleg. Simt că trebuie să fiu pregătit într-un fel, atât spiritual cât și intelectual pentru a putea ajunge la înțelesurile sale.

Va veni o zi când voi mușca din poezia lui ca dintr-o felie de pâine cu gem și să vezi atunci ce nesătul voi deveni.

me-820x300

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.