Uncategorized

Cât durează fericirea?

Cred că românașii nostri ocupă un loc fruntaș când vine vorba de imaginație, de creativitate în general. Mi s-a întâmplat astăzi să fiu chiar eu martor la un astfel de act, puțin comic ce-i drept. Nu știu cum reușim să facem aceste eforturi de a compara necazurile, supărările cu tot ce ne trece prin cap. Nu zic că-i ceva rău, dimpotrivă.

M-am urcat în tramvaiul 6 ce duce spre un cartier mărginaș al Iașiului. Ca de obicei m-am așezat liniștit pe un scaun, cu ghiozdanul în mâini ca la grădiniță și am scanat practic în câteva secunde privirile tuturor călătorilor ca nu cumva să dau de un controlor. Nici o figură care să mi se pară suspicioasă. Doar oameni obosiți. Alții triști iar alții foarte serioși. Desigur că erau și două excepții. În dreapta scaunului meu erau doi bărbați trecuți de 40 de ani. Erau chiar veseli și râdeau zgomotos. Ca să alung plictiseala îmi întorc privirea spre geam iar mintea și urechea dreaptă spre ei:

„-Gicule, ascultă la mine! Fericirea asta nu există! ne amăgim singuri. Râdem și atât dar e asta fericire? Nu trebuie să râzi ca să fii fericit. Celălalt barbat a început să râdă și n-am fost nevoit să întorc capul ca să îmi dau seama. Zgomotul era la el acasă.

-Da și până la urmă ce e fericirea asta? Oricum când râdem ne simțim bine, de ce să nu râdem?

Fericirea e ca orgasmul! În momentul ăla practic am bufnit în râs. Nu râde tinere, ascultă la mine că așa e, îmi zice cu o voce tremurată și abia abținânduse să nu râdă. Fericirea e ca orgasmul. Vine după trudă, după multă muncă și ține câteva secunde. Păi ce-i asta nene? Ne jucăm cu fericirea? Eu zic că-i batjocură. Tu nu știi tinere dar ai să ajungi și tu la partea aia și-ai să-mi dai dreptate”

A trebuit să cobor iar domnii au continuat să vorbească chiar dacă era ultima stație.

laught-out-loud

 

 

Un gând despre „Cât durează fericirea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.